Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. En gång i tiden ansågs rabarberna, som ursprungligen kommer från Kina, ha stärkande effekter. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden. Låt dig inspireras av våra recept.

Rabarbermarmelad med punsch

Pavlova med rabarberkompott och sirapsrostade nötter

Rabarberbubbel

Kardemummabullar med rabarbersylt

Rabarberkakor med vit choklad

Jordgubb- och rabarberpaj

Rabarberpaj i glas

Drömmiga rabarberrutor

Pannacotta med pocherad rabarber och crumbles

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Rabarber Sour

Rabarberkaka med italiensk maräng

Rabarberpaj med vaniljkräm

Rabarberlemonad

Drömkaka med rabarber

Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

Mandelkaka med rabarber

Rabarbertrifle

Rabarber & jordgubbssylt med vanilj

Rabarber- & mandelgalette

Knäckig rabarberpaj med muscovado

Rabarbersylt med fläder

Rabarbersaft

Rabarberdröm

Tips! Rulla in matpaketet i ett rabarberblad

Rulla in matpaketet eller flaskan med dricka i ett rabarberblad. Rabarberbladet isolerar och håller matpaketet eller drickan sval. Dessutom behöver man inte ta rabarberbladet med sig hem utan kan lämna kvar det i naturen, där det bara försvinner.

Rabarber- och jordgubbssoppa

Minirabarberpajer med varmvispad maräng

Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Rabarber- och jordgubbskräm

Limepaj med graham och rabarbertopping

Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj

Karlsbaderbullar med rabarber

Rabarbermarmelad

Rabarberkompott med kanelglass

Rabarber Margarita

Rabarbercurd

Rabarberchutney

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.