Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. En gång i tiden ansågs rabarberna, som ursprungligen kommer från Kina, ha stärkande effekter. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden. Låt dig inspireras av våra recept.

Rabarberkakor med vit choklad

Rabarberbubbel

Drömmiga rabarberrutor

Rabarberpaj i glas

Kolasnittar med rabarbersylt

Pannacotta med pocherad rabarber och crumbles

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Rabarber Sour

Rabarberkaka med italiensk maräng

Rabarberpaj med vaniljkräm

Rabarberlemonad

Drömkaka med rabarber

Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

Mandelkaka med rabarber

Rabarbertrifle

Rabarber & jordgubbssylt med vanilj

Rabarber- & mandelgalette

Knäckig rabarberpaj med muscovado

Rabarbersylt med fläder

Rabarbersaft

Rabarberdröm

Tips! Rulla in matpaketet i ett rabarberblad

Rulla in matpaketet eller flaskan med dricka i ett rabarberblad. Rabarberbladet isolerar och håller matpaketet eller drickan sval. Dessutom behöver man inte ta rabarberbladet med sig hem utan kan lämna kvar det i naturen, där det bara försvinner.

Rabarber- och jordgubbssoppa

Minirabarberpajer med varmvispad maräng

Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Rabarber- och jordgubbskräm

Limepaj med graham och rabarbertopping

Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj

Karlsbaderbullar med rabarber

Rabarbermarmelad

Rabarberkompott med kanelglass

Rabarber Margarita

Rabarbercurd

Rabarberchutney

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.