Ingredienser
1 kg rabarber
1 citron, gärna obesprutad
6 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 l vatten
3 msk äppelcidervinäger
Instruktioner
Skölj rabarbern och citronen noga och skär i mindre bitar och citronen i skivor. Lägg i en stor skål.
Blanda socker, vatten och äppelcidervinäger i en skål och rör tills sockret löst sig. Häll blandningen över rabarbern och citronerna.
Låt stå inomhus i 3-4 dygn. Täck med handduk och lock. Rör om några gånger per dag.
Sila och häll upp på varma, väl rengjorda kraftiga glasflaskor. Förslut och låt stå i rumstemperatur 1-2 dygn, tills det börjar kolsyras. Ställ inte flaskorna för varmt för då kan de mögla. Förvara sedan i kyl minst en vecka.
Var noggrann med hygienen när du gör bubblet.
Obs. Vid spontanjäsning av drycker kan flaskorna explodera, använd därför kraftigare flaskor, helst med en så kallad bubbla i botten.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.