Rabarberbubbel

Hemlagat bubbel med smak av svensk sommar. Lyx på riktigt!

2 flaskor

PT25M

30 minuter + 2 veckor

Betyg (1203 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 kg rabarber
1 citron, gärna obesprutad
6 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 l vatten
3 msk äppelcidervinäger

Instruktioner

Skölj rabarbern och citronen noga och skär i mindre bitar och citronen i skivor. Lägg i en stor skål.

Blanda socker, vatten och äppelcidervinäger i en skål och rör tills sockret löst sig. Häll blandningen över rabarbern och citronerna.

Låt stå inomhus i 3-4 dygn. Täck med handduk och lock. Rör om några gånger per dag.

Sila och häll upp på varma, väl rengjorda kraftiga glasflaskor. Förslut och låt stå i rumstemperatur 1-2 dygn, tills det börjar kolsyras. Ställ inte flaskorna för varmt för då kan de mögla. Förvara sedan i kyl minst en vecka.

Var noggrann med hygienen när du gör bubblet.

Obs. Vid spontanjäsning av drycker kan flaskorna explodera, använd därför kraftigare flaskor, helst med en så kallad bubbla i botten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.