Ingredienser
Pavlova
4 äggvitor
0,5 krm salt
2,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 msk majsstärkelse
Rabarberkompott
400 g rabarber
1 dl Dansukker Syltsocker
1-2 msk vatten
400 jordgubbar
Sirapsrostade nötter
75 g blandade nötter (förslagsvis pistage och pecan)
1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
flingsalt
Topping
3 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Vaniljsocker
färsk citronmeliss
Instruktioner
Börja med pavlovan. Sätt ugnen på 225 grader.
Marängen blir bäst om äggvitorna är rumstempererade. Vispa dem till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills sockret har löst upp sig helt. Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd försiktigt ner det i marängen med en slickepott.
Lägg upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten.
Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och sänk temperaturen till 125 grader med en gång. Grädda i 90 minuter.
Stäng av ugnen och låt marängen svalna helt i ugnen.
Gör under tiden rabarberkompotten. Skölj rabarbern och skär den i 2 cm stora bitar. Låt alla ingredienserna till kompotten förutom jordgubbarna koka upp i en kastrull. Koka i ett par minuter tills rabarbern mjuknat, men inte fallit sönder.
Låt svalna och vänd sedan i delade jordgubbar.
Förbered de sirapsrostade nötterna. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda nötterna med sirap, ljust muscovadosocker och lite flingsalt i ugnsform.
Rosta i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills det börjar få färg och sirapen har karamelliserats. Låt svalna.
Montering
Vispa grädden fluffigt och tillsätt vaniljsocker. Bre ut grädden över marängen. Toppa med rabarberkompotten och de sirapsrostade nötterna. Garnera med lite citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.