Tårtor till
vårens fester
och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen.

Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Enkel jordgubbstårta

Studenttårta

Maräng- och jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Pinocciotårta

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Studenttårta i långpanna

Prinsesstårta

Sommartårta

Festtårta med sommarsmak

Jordgubbstårta med passionscurd

Hjärtformad tårta med citronkräm

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Sachertårta

Chokladkaka med hallonmousse

Rödbetstårta

Teas Midsommartårta med syrénsocker

Somrig cheesecake med citron och plommon

Vanliga frågor om festliga tårtor till våren

Grädde, curd, vaniljkräm, mousse, sylt eller bärkompott – gärna i lager för både smak och saftighet.

Pinocchiotårta är en klassisk tårta med sockerkaksbotten, marängtäcke och ofta grädde och bär som fyllning – krispigt, mjukt och sötsyrligt i ett.

Ja, gör gärna jordgubbstårtan dagen innan – den blir bara saftigare, men vänta med att dekorera till servering.

Dekorera med färska bär, blommor, maränger, spritsad grädde, chokladspån eller pudrat florsocker – det ska både smaka och förföra ögat.

Ja, vissa tårtor går att frysa – helst utan färska bär eller dekoration – tina långsamt i kyl för bästa konsistens.

Börja med ett jämnt lager frosting eller grädde som bas. Använd sedan bär, frukt, ätbara blommor, chokladdekorationer eller spritsad grädde för att skapa ett personligt uttryck. För ett elegant intryck – håll det enkelt med få, noggrant placerade element.

En hemmagjord tårta håller i regel 3–5 dagar i kylskåp, beroende på fyllning och topping. För bästa smak och konsistens – täck tårtan väl och undvik att förvara den nära starkt doftande livsmedel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.