Enkel jordgubbstårta

Denna enkla jordgubbstårta är perfekt till sommarens högtider. Få moment, enkel att lyckas med och god att variera! Mazarinbotten, hemgjord sylt och fluffig grädde.

ca 12 bitar

PT1H30M
PT0M
Tårtor

1 tim 30 min

Betyg (20 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbssylt 
150 g rabarber 
50 g jordgubbar 
100 g Dansukker Syltsocker 

Mazarinbotten 
mandelspån 
300 g mandelmassa 
150 g smör, rumstempererat 
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker 
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 
3 ägg 
1 1/2 dl vetemjöl 
1 dl mandelmjöl 
1 tsk bakpulver 
skalet från 1 citron, gärna obesprutad

Garnering 
färska jordgubbar & hallon 
rostade mandelspån 
citronmeliss

Instruktioner

Börja med sylten. Skölj och hacka rabarber och jordgubbar till mindre bitar. Lägg i en kastrull med syltsocker och koka i 4-5 min. Låt stelna i kylen.

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme och lägg bakplåtspapper i botten av en spring-form, ca 23 cm i diameter. Smöra sidorna och strö mandelspån längs med kanterna.

Riv mandelmassa grovt och vispa snabbt ihop med smör, strösocker och muscovado-rörsocker i en bunke. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.

Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner till en jämn smet. Skölj en citron och riv ner skalet i smeten. Rör om.

Bred ut smeten i ett jämnt lager i springformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Den ska inte vara kladdig men mjuk när du trycker på toppen av kakan.

Låt botten svalna och ta sedan ut den från formen och låt svalna helt på galler.

Vispa grädde och skölj bären. Dela jordgubbarna i halvor. Bred ett lager rabarber- och jordgubbs¬sylt på kakan och sedan ett lager vispgrädde. Garnera med bär, rostade mandelspån och citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?