Ingredienser
Rabarber- och jordgubbssylt
150 g rabarber
50 g jordgubbar
100 g Dansukker Syltsocker
Mazarinbotten
mandelspån
300 g mandelmassa
150 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
skalet från 1 citron, gärna obesprutad
Garnering
färska jordgubbar & hallon
rostade mandelspån
citronmeliss
Instruktioner
Börja med sylten. Skölj och hacka rabarber och jordgubbar till mindre bitar. Lägg i en kastrull med syltsocker och koka i 4-5 min. Låt stelna i kylen.
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme och lägg bakplåtspapper i botten av en spring-form, ca 23 cm i diameter. Smöra sidorna och strö mandelspån längs med kanterna.
Riv mandelmassa grovt och vispa snabbt ihop med smör, strösocker och muscovado-rörsocker i en bunke. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner till en jämn smet. Skölj en citron och riv ner skalet i smeten. Rör om.
Bred ut smeten i ett jämnt lager i springformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Den ska inte vara kladdig men mjuk när du trycker på toppen av kakan.
Låt botten svalna och ta sedan ut den från formen och låt svalna helt på galler.
Vispa grädde och skölj bären. Dela jordgubbarna i halvor. Bred ett lager rabarber- och jordgubbs¬sylt på kakan och sedan ett lager vispgrädde. Garnera med bär, rostade mandelspån och citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?