Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Smörbullar

Jordgubbslemonad

Hastbullar

Hallon- och lakritsgräddbullar

Rabarbersaft

Sandkaka med fläderglasyr

Kolakaka

Syrénsaft

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Jitterbuggare

Mjukseg syltkaka

Ett kylande tips

Om du gör saft för att ha med ut, kan du ersätta vattnet med isbitar. Dessa tinar i flaskan och är kall och god när det är dags att äta och dricka. Dessutom hjälper det till att hålla det svalt i korgen.

Vallmokaka med citronglasyr

Karlsbaderbullar med rabarber

Limepaj med graham och rabarbertopping

Jordgubbsmuffins

Minirabarberpajer med varmvispad maräng

Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Rabarberlemonad

Sommarwhoopies

Iste med ingefärssmak

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.