
Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.
Ett kylande tips
Om du gör saft för att ha med ut, kan du ersätta vattnet med isbitar. Dessa tinar i flaskan och är kall och god när det är dags att äta och dricka. Dessutom hjälper det till att hålla det svalt i korgen.
Vanliga frågor om vad man kan bjuda på till sommarfika
Bjud på något hembakat som bryter av kaffets beska – en saftig mjuk kaka, småkakor eller frasiga wienerbröd passar utmärkt.
Till kalasfikat funkar klassiker som tårta, chokladrutor, bullar och kakfat med blandade småkakor – gärna något för både stora och små.
Typisk svensk fika är kaffe med kanelbullar, småkakor eller sockerkaka – gärna hembakat och serverat med omtanke.
Småkakor, rulltårtor, mjuka kakor och bullar går utmärkt att baka i förväg – många kakor blir till och med godare efter en dag eller två.
En långpanna ger ofta 20–30 bitar, beroende på hur stora du skär – perfekt till kalas eller större bjudningar.
Chokladbollar, kladdkaka, bullar och morotskaka ligger i topp – klassiker som alltid går hem.
Ja, "fika" är ett svenskt ord och unikt för svensk kultur – det syftar både på själva pausen och det man äter till kaffet.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.