Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

1/2 liter koncentrerad saft
Äppelsaft med kanel är perfekt att göra på hösten och vintern när äpple ännu är i säsong. Servera till fördrink under middagar eller avnjut tillsammans med eftermiddagsfikan.
Äppelsaft med kanel
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 500 g skalade och urkärnade äpplen
  • saften av 1 citron
  • 2 kanelstänger
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade

Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull.

Tillsätt pressad citronsaft, kanelstänger och vatten. Koka i 10-15 min och sila sedan äppelblandningen genom en finmaskig sil.

Tillsätt rörsocker och koka några minuter, rör tills att det löst sig.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;