Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel är perfekt att göra på hösten och vintern när äpple ännu är i säsong. Servera till fördrink under middagar eller avnjut tillsammans med eftermiddagsfikan.

1/2 liter koncentrerad saft

Betyg (0 st)

Ingredienser

500 g skalade och urkärnade äpplen
saften av 1 citron
2 kanelstänger
2 1/2 dl vatten
5 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade

Instruktioner

Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull.

Tillsätt pressad citronsaft, kanelstänger och vatten. Koka i 10-15 min och sila sedan äppelblandningen genom en finmaskig sil.

Tillsätt rörsocker och koka några minuter, rör tills att det löst sig.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.