Baguetter

2-3 stycken

Betyg (48 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Deg 1
1 1/2 dl vatten
25 g aktiv vetesurdeg
150 g vetemjöl

Recept på surdeg hittar du här

Värm vattnet till 20 °C och häll i en skål. Tillsätt surdegen och vispa tills den är blandad med vattnet. Arbeta in mjölet. Täck skålen med plastfilm och låt jäsa i 4-6 timmar, eller i kylen över natten.

Deg 2
3 g jäst
1 1/2 dl vatten
2 msk Dansukker Vit Sirap
360 g Manitoba Cream, vetemjöl
8 g salt

Instruktioner

Häll vattnet i en skål. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig. Tillsätt sirap, deg 1 och vetemjöl och arbeta degen ordentligt i 15 minuter. Används matberedare skall denna köras på låg hastighet. Tillsätt saltet och arbeta degen kraftigt, hög hastighet, i 5 minuter. Ta upp degen och lägg den i en oljad plastburk med lock och låt den vila i 2 1/2 timme. Ta upp degen på bakbord och dela den i två-tre bitar. Låt vila under duk i 15 minuter. Forma degen till baguetter. Degen är mycket lös, så bara dra ut den till längder som läggs på en mjölad bakduk. Dra upp duken på båda sidor om baguetterna så att de jäser uppåt och inte åt sidan. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 250 °C och sätt in en plåt i ugnen. Dra in bakplåtspapperet med baguetterna i ugnen. Häll in en halv deciliter kallt vatten i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt. Efter 5 minuter sänks temperaturen till 200 °C. Efter ytterligare 10 minuter öppnas ugnsluckan för att luftas. Upprepas efter ytterligare 10 minuter. Grädda i totalt 30 minuter. Låt svalna på galler.

Baguetterna kan smaksättas med 1-2 rivna vitlöksklyftor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!