Blåbärspaj

6-8 portioner
Blåbärspaj
Betyg: (267st)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 äggulor
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3 äggvitor
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 liter blåbär

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en springform, 24 cm i diameter. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och blåbär. Häll blandningen i skalet och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Dofta över lite florsocker vid serveringen. Servera gärna lite lättvispad grädde till.

Receptet är framtaget av

Dansukker