Ingredienser
Vit vispad chokladganache
275 g vit choklad
300 g vispgrädde
1 dl riven kokos ev. rostad i en torr stekpanna
Blondie
250 g smör
250 g vit choklad
5 ägg
3 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk limesaft och finrivet skal av 1 lime
4 dl vetemjöl
Instruktioner
Förbered ganachen ett dygn innan så att den får stå till sig innan du vispar upp den, annars finns det risk att den skär sig. Se alternativ längst ner på snabbare topping.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sjud grädden och häll på lite i taget över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt stå kallt över natten.
Vispa upp ganachen lätt och bred den över kakan. Strö över kokos.
Sätt ugnen på 175 °C och gör blondien.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna 35x25 cm.
Smält smöret och dra av från plattan. Hacka chokladen grovt och smält den i det varma smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smörblandningen och lime.
Vänd ner vetemjölet och häll upp smeten i formen.
Grädda i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och ställ in den i kylen 1-2 timmar.
Tips!
Om man inte vill vänta kan man bre över vispad grädde när kakan svalnat och riva över vit choklad och sen strö över kokos.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.