Ingredienser
Chokladmördeg
65 g Mjukt osaltat smör
0,3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Mandelmjöl
1/4 dl Kakao
1/2 krm Salt
1 st Rumstempererat ägg
2 dl Mjöl
Smörkola
1,25 dl Vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Ljus sirap
100 g Osaltat smör
Chokladganache
0,8 dl Vispgrädde
1/4 dl Dansukker Glykossirap
100 g Mörk choklad
15 g Osaltat smör
Instruktioner
Metod
Chokladmördeg
Börja med att rumstemperera smöret, blanda sedan det med florsocker, vaniljstångsfröna, Mandelmjöl, kakao och saltet, när allt är upplöst så tillsätter man ägget och kör i hop det till en fast deg. Stoppa degen i kylen och låt den svalna. Kavla sedan ut den ca 3 mm tunn och stansa små ringar med en stansring. Fodra sedan tarteletteringen eller formen med mördegen. Baka pajskalet ca 7 min på 175 grader. Ta ut det ur ugnen och låt det svalna.
Smörkola
Koka grädde, Ljus sirap och Ljust Muscovadorörsocker till 117 grader, häll då över smeten i en blandare av Kitchen aid typ till sätt lite smör i taget och kör smeten sval på låg hastighet. Låt kolan svalna några timmar eller över natten.
Chokladganache
Koka grädden med glykosen häll det över mörkachokladen som ska vara finhackad tillsätt smöret och mixa ganachen slätt med en stavmixer. Låt sedan ganachen sätta sig i några timmar i rumstemperatur.
Montering
Spritsa smörkolan i det färdigbakade pajskalet låt den sedan stelna i kylen någon minut smeta sedan på chokladganachen på toppen.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.