Chokladparfait med apelsin

8 portioner 50 minuter + 4 timmar i frys
Vår chokladparfait med apelsin är gjord på mörk choklad och alldeles lagom söt i smaken. Apelsinen ger denna chokladparfait ett friskt och syrligt inslag. Ett bra avslut på en mustig höstmiddag.
Chokladparfait med apelsin
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 6 äggulor
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • skalet av 1 apelsin, gärna obesprutad
  • 3 msk av apelsinsaften
  • 6 dl vispgrädde

Garnering

  • 100 g rostade hackade nötter

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.

Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vänd i chokladen i äggsmeten och tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft.

Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.

Häll parfaiten i en plastfolieklädd brödform. Frys i 4-5 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C. Rosta nötter i nedredelen av ugnen i 5 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna och hacka dem sedan.

Ta ut parfaiten från frysen ca 20 minuter innan servering. Toppa med nöthacket.

Receptet är framtaget av

Dansukker