Härliga
jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Enkel jordgubbstårta

Jordgubbslemonad

Jordgubbstårta

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Jordgubbssaft med basilika

Sommartårta

Jordgubbsgelato

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Frysa in bär

Sockra dina bär som du skall frysa in, eller lägg dem i sockerlag. Tänk på att sockerlagen ska vara kall innan du häller den på bären. Osockrade bär håller 3-4 månader i frysen medan sockrade bär håller sig i minst 1 år.

Jordgubbstiramisu

Jordgubb- och fläderblomsparfait

Jordgubbsmuffins

Jordgubbstårta med passionscurd

Läskande jordgubbsshrub

Jordgubbstarte

Jordgubbsylt med citron och mynta

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Sylt på vattenmelon och jordgubbe

Tips!

Lite lavendelblommor i jordgubbssylten blir jättegott. Det blir även gott att blanda i 50-100 g riven mörk choklad i sylten.

Jordgubbsflan

Frisk sommarbål med jordgubbssirap

Jordgubbsmarmelad med balsamvinäger & svartpeppar

Jordgubbspaj

Jordgubbssylt med lavendel

Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar

Jordgubbsblommor

Jordgubbstequila

Limepaj med jordgubbar

Vanliga frågor om att baka med jordgubbar

Förvara jordgubbar i kylskåp i ett luftigt kärl med hushållspapper. Skölj dem först precis innan servering.

Jordgubbar lyfter med grädde, choklad, vanilj, basilika och citrus. Även balsamvinäger ger en spännande twist.

Jordgubbar gifter sig fint med mandel, vaniljkräm, vit choklad och syrliga smaker som rabarber eller lime i bakverk.

Skiva dem tunt eller halvera och dekorera tårtan precis före servering för bästa smak och fräschör.

Servera med maränger, färska bär, chokladsås eller en klick lemon curd för extra sommarkänsla.

Frys in, koka sylt, saft eller rårör med socker – perfekt till frukost, dessert eller att spara sommarens smak.

Frysta sockrade jordgubbar håller upp till ett år i frysen, men smakar bäst inom 6 månader. Förvara lufttätt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.