Härliga
jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommartårta

Jordgubbslemonad

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Jordgubbssaft med basilika

Jordgubbstarte

Jordgubbsgelato

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Limepaj med jordgubbar

Frysa in bär

Sockra dina bär som du skall frysa in, eller lägg dem i sockerlag. Tänk på att sockerlagen ska vara kall innan du häller den på bären. Osockrade bär håller 3-4 månader i frysen medan sockrade bär håller sig i minst 1 år.

Jordgubbstårta med passionscurd

Läskande jordgubbsshrub

Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar

Jordgubbsylt med citron och mynta

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Sylt på vattenmelon och jordgubbe

Tips!

Lite lavendelblommor i jordgubbssylten blir jättegott. Det blir även gott att blanda i 50-100 g riven mörk choklad i sylten.

Jordgubbsflan

Frisk sommarbål med jordgubbssirap

Jordgubbsmarmelad med balsamvinäger & svartpeppar

Jordgubbsblommor

Jordgubbstequila

Morotskaka med jordgubbar

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.