Härliga
jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.
Jordgubbscheesecake med rabarberkompott
Jordgubbssaft med basilika
Sommartårta
Jordgubbsgelato
Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker
Rabarber- och jordgubbscheesecake
Frysa in bär
Sockra dina bär som du skall frysa in, eller lägg dem i sockerlag. Tänk på att sockerlagen ska vara kall innan du häller den på bären. Osockrade bär håller 3-4 månader i frysen medan sockrade bär håller sig i minst 1 år.
Jordgubbstårta med passionscurd
Läskande jordgubbsshrub
Jordgubbstarte
Jordgubbsylt med citron och mynta
Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting
Sylt på vattenmelon och jordgubbe
Tips!
Lite lavendelblommor i jordgubbssylten blir jättegott. Det blir även gott att blanda i 50-100 g riven mörk choklad i sylten.
Jordgubbsflan
Frisk sommarbål med jordgubbssirap
Jordgubbsmarmelad med balsamvinäger & svartpeppar
Jordgubbspaj
Jordgubbssylt med lavendel
Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar
Jordgubbsblommor
Jordgubbstequila
Limepaj med jordgubbar
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.