Läckra recept
på sylt och
marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Syltskolan

Med Dansukker Syltsocker kan du enkelt göra din egen sylt. I vår syltskola får du hjälp att lyckas med syltkoket.

Rabarber- och hallonsylt

Blåbärssylt

Vinbärssylt med morötter

Röd vinbärssylt

Persikomarmelad med mynta

Björnbärsmarmelad med viol

Jordgubbsylt med citron och mynta

Svartvinbärssylt

Marmelad på gula tomater

Hur får jag rätt konsistens på sylten?

För att testa syltens konsistens, sätt in en tallrik i kylen innan du börjar syltkoket. När sylten är färdig, lägg en klick av sylten på den kalla tallriken och sätt in i kylen. När sylten svalnat drar du en sked genom sylten för att se hur konsistensen är. Är sylten lagom i konsistensen fylls den på burkar som du sedan försluter noga.

Hallon-, lime och lakritssylt

Krusbärsmarmelad

Körsbärssylt med choklad

Sylt på vattenmelon och jordgubbe

Aprikosmarmelad med blåbär & timjan

Hallonsylt

Etikettmaskinen

Gör enkelt fina etiketter och bordsplaceringskort i olika mönster och färger.

Fler recept på sylt och marmelad hittar du här

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.