Ingredienser
225 g smör
300 g hackad mörk choklad 70 %
6 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk mörk rom eller valfri likör
Mousse
50 g smör
275 g hackad choklad av valfri sort
3 äggulor
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
Glaze
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C. Placera en plåt med vatten i längst ner i ugnen.
Klä en springform 20 cm i diameter med bakplåtspapper (kläm fast i botten så att smeten inte rinner ut).
Smält smöret, ta bort från plattan och häll i den hackade chokladen, rör tills det smälter.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt romen och häll smeten i formen.
Baka i 50–60 minuter, tills kakan har stannat.
Ta ut kakan och låt svalna.
Mousse
Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen.
Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker.
Tillsätt den smälta chokladen och rör runt.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd försiktigt ner äggvitan, en tredjedel i taget.
Vispa grädden och vänd försiktigt ned i moussen tills den är helt jämn.
Fördela moussen ovanpå den avsvalnade chokladkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 6 timmar.
Glaze
Koka upp grädde och sirap i en liten kastrull. Ta av från plattan och tillsätt vaniljsocker och choklad.
Rör tills glazen är helt jämn och låt svalna.
Ta ut kakan från frysen och ställ på ett tårtfat.
Häll glazen på mitten av kakan och sprid ut den mot kanterna så det rinner ner lite.
Ställ tillbaka i frysen och ta fram kakan 20–25 minuter innan den ska ätas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?