Chokladtårta

10 -12 portioner

Betyg (29 st)

Ingredienser

Deg
200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 1/2 dl vetemjöl
50 g kakao

Fyllning
100 g mörk choklad av god kvalitet
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk vetemjöl
3 äggulor

Glasyr
1 dl Dansukker Vit Sirap
75 g mörk choklad av god kvalitet
2 tsk smör eller margarin

Tillbehör
2-3dl vispgrädde
250 g hallon
2-3 msk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Tårtan skall bakas dagen innan den skall ätas för att få rätt smak och konsistens.

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Dela degen i tre lika stora bitar som kavlas ut till runda kakor, cirka 25 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt chokladen till fyllningen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman tårtan. Bryt chokladen till glasyren i små bitar och blanda tillsammans med sirap och matfett i en kastrull och koka upp. Bre den varma glasyren över tårtan. Vispa grädden till fast skum. Mosa hallonen och tillsätt florsocker. Servera grädden och hallonsåsen till tårtan. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.