Ingredienser
225 g smör
300 g hackad mörk choklad 70 %
6 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk mörk rom eller valfri likör
Mousse
50 g smör
275 g hackad choklad av valfri sort
3 äggulor
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
Glaze
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C. Placera en plåt med vatten i längst ner i ugnen.
Klä en springform 20 cm i diameter med bakplåtspapper (kläm fast i botten så att smeten inte rinner ut).
Smält smöret, ta bort från plattan och häll i den hackade chokladen, rör tills det smälter.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt romen och häll smeten i formen.
Baka i 50–60 minuter, tills kakan har stannat.
Ta ut kakan och låt svalna.
Mousse
Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen.
Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker.
Tillsätt den smälta chokladen och rör runt.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd försiktigt ner äggvitan, en tredjedel i taget.
Vispa grädden och vänd försiktigt ned i moussen tills den är helt jämn.
Fördela moussen ovanpå den avsvalnade chokladkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 6 timmar.
Glaze
Koka upp grädde och sirap i en liten kastrull. Ta av från plattan och tillsätt vaniljsocker och choklad.
Rör tills glazen är helt jämn och låt svalna.
Ta ut kakan från frysen och ställ på ett tårtfat.
Häll glazen på mitten av kakan och sprid ut den mot kanterna så det rinner ner lite.
Ställ tillbaka i frysen och ta fram kakan 20–25 minuter innan den ska ätas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.