Citrontarte

Cirka 10 bitar

PT1H

2 timmar

Betyg (148 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mördeg
150 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg

Citronkräm
1 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
skal och saft av 3 citroner, gärna obesprutade
1 tsk majsstärkelse

Varmvispad maräng
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker

Instruktioner

Gör mördegen. Tärna smöret och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Plasta och ställ i kylskåpet i 30 minuter.

Sätt ugnen på 150 grader.

Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakplåtspapper, cirka 1/2 cm tunn. Vänd över pajdegen i en avlång form, cirka 13x36 cm. Nagga pajskalet med en gaffel.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.

Blanda alla ingredienser till citronkrämen i en skål. Vispa samman. Häll citronkrämen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter. Låt svalna.

Förbered den varmvispade marängen. Häll äggvitorna och sockret i en torr och ren skål. Vispa upp smeten över ett vattenbad och låt temperaturen stiga till 50-65 °C. Vispa hela tiden.

Känn på marängsmeten mellan fingrarna, alla sockerkristaller ska vara borta. Häll smeten i en annan bunke och vispa upp marängen tills den svalnat och blivit fluffig.

Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på pajen. Bränn av marängen med en brännare och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.