Ingredienser
40 fläderblomsklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg Dansukker Svenskt Strösocker
50 g citronsyra
Instruktioner
Skölj blomklasarna. Lägg blommorna i en stor skål. Skölj citroner noga och skiva dem tunt. Lägg citronskivorna på blommorna.
Koka upp vatten, tillsätt socker och rör tills det löst sig. Rör i citronsyra. Citronsyran ger lite längre hållbarhet, men om du inte vill använda citronsyra – frys in den färdiga saften.
Häll den heta vätskan över blommor och citronskivor. Täck över skålen och låt stå kallt i 3 dygn. Häll saften i en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylen eller frys saften för längre hållbarhet.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.