Fransk nougat med jordnötter och pistage

Fransk nougat är en av alla julens gobitar. Denna franska sega nougat är gjord med jordnötter och pistage som ger en härlig smak av sött och salt.

ca 35 st.

PT55M

ca 1 timme + 1 dygn

Betyg (106 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g jordnötter, salta
100 g pistagenötter
210 g Dansukker Eko Socker
250 g Dansukker Eko Ljus Sirap
120 g Dansukker Glykossirap
85 g vatten
2 äggvitor (75 g)

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C. Hacka nötterna och rosta i ugnen i 20 minuter.

Blanda socker, sirap, glykossirap och vatten i en kastrull. Koka kraftigt utan lock till 150°C. Använd termometer för att hålla koll på temperaturen.

Under tiden som sockerlagen kokar upp, vispa äggvitan till ett fast skum. När sockerlagen kokat upp till rätt temperatur, häll ner sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar kraftigt.

Fortsätt vispa tills massan är tjock och seg i ca 10 minuter. Ju längre vispning,
desto segare och fastare nougat. Blanda ner de rostade nötterna.

Häll upp smeten i en lätt oljad form med bakplåtspapper i, ca 20x30 cm. Tryck ut nougaten jämnt i formen med lätt oljade händer.

Låt nougaten stelna i rumstemperatur över natten. Pudra med florsocker och skär den i småbitar. Förvara i burk med lock, med smörgåspapper mellan bitarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?