
Himmelska
hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.
Smaksatt socker
Gör ditt eget smaksatta socker och förvara i en fin glasburk. Vackert och gott att strö över desserten eller kaffet!
Bär, t ex hallon
Dansukker Strösocker
Mixa bären eller passera dem genom en finmaskig sil. Blanda med strösocker. Bred ut sockret på en plåt med bakplåtspapper. Torka i 100° varm ugn. Smula sönder eventuella klumpar. Förvara sockret torrt. Om du vill ha större sockerkristaller, använd pärlsocker.

Visste du detta om hallon
Hallon (Rubus idaeus) är släkt med björnbär, hjortron och åkerbär. Finns även i en vild variant som brukas kallas skogshallon. Ett av våra vanligaste syltbär, men passar även utmärkt till saft, i pajer och andra desserter samt i bakverk. Hallon är även gott att äta naturella med lite mjölk, grädde eller glass.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.