Ingredienser
10-15 Smörgåsrån till botten
Marängfyllning
5 stora äggvitor
2 msk Dansukker Strösocker
2 gelatinblad
Sockerlag
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
0,75 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
Garnering
200 g mörk choklad
1/2 msk matolja
T ex strössel, kokos eller torkade hallon
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum.
Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 °C (använd termometer).
Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen.
Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat.
Tillsätt valfri smak
-4 tsk lakritspulver
-1 tsk Dansukker Vaniljsocker
-4 msk krossade, frystorkade hallon och ev lite röd karamellfärg.
Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen.
Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen.
Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.