Ingredienser
10-15 Smörgåsrån till botten
Marängfyllning
5 stora äggvitor
2 msk Dansukker Strösocker
2 gelatinblad
Sockerlag
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
0,75 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
Garnering
200 g mörk choklad
1/2 msk matolja
T ex strössel, kokos eller torkade hallon
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum.
Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 °C (använd termometer).
Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen.
Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat.
Tillsätt valfri smak
-4 tsk lakritspulver
-1 tsk Dansukker Vaniljsocker
-4 msk krossade, frystorkade hallon och ev lite röd karamellfärg.
Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen.
Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen.
Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.