Ingredienser
10-15 Smörgåsrån till botten
Marängfyllning
5 stora äggvitor
2 msk Dansukker Strösocker
2 gelatinblad
Sockerlag
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
0,75 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
Garnering
200 g mörk choklad
1/2 msk matolja
T ex strössel, kokos eller torkade hallon
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum.
Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 °C (använd termometer).
Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen.
Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat.
Tillsätt valfri smak
-4 tsk lakritspulver
-1 tsk Dansukker Vaniljsocker
-4 msk krossade, frystorkade hallon och ev lite röd karamellfärg.
Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen.
Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen.
Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!