Hemmagjord pepparkaksdeg

- Recept Maggie Bergius
Jag kan verkligen rekommendera er att göra egen pepparkaksdeg, resultatet blir så mycket bättre än köpt deg.

1 sats

Betyg (72 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g smör
1,5 dl Dansukker Svensk Mörk Sirap
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
0,5 msk malen kryddnejlika
0,5 msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl

Instruktioner

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält.

Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om.

Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen som blir ganska lös. Låt degen vila 1 dygn i kyl i bakbunken med plast runtom.

Ta fram pepparkaksdegen 1 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen tunt på ett väl mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor. Dra bort överflödig deg och lägg pepparkakorna på en bakpappersklädd ugnsplåt.

Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt pepparkakorna svalna på plåten innan du spritsar ut kristyren.

- Recept Maggie Bergius @maggiesskafferi

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.