Ingefärsparfait med krokantströssel

Skäm bort dina nära och kära med en ingefärsparfait med krokantströssel och chokladsås. Ingefära, mandlar och choklad är fantastiska smaker som blir perfekta i denna gräddiga parfait.

8 portioner

PT55M

1 timme + 4 timmar i frys

Betyg (12 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Krokantströssel
100 g mandlar
2 dl Dansukker Strösocker
1 msk smör

Chokladsås
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Strösocker
1 dl vispgrädde

Ingefärsparfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
2 msk ingefära, färsk

Instruktioner

Börja med krokantströsslet och sätt ugnen på 175 °C. Hacka mandlarna med skal på så jämnt som möjligt och rosta i nedre delen av ugnen i 5 minuter.

Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme utan att röra. Sockermassan ska bli brun. Ta bort från plattan och tillsätt smör. Rör tills smöret smält och tillsätt mandlarna.

Blanda snabbt och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck ut korkantmassan med en kavel så att det blir ett tunt lager.

Låt svalna och hacka sedan krokantmassan till strössel.

Gör chokladsåsen, vispa ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Vispa tills såsen tjocknat. Låt svalna.

Förbered parfaiten. Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vispa grädden i en annan skål. Blanda äggsmeten och grädden och tillsätt ingefära och två tredjedelar av korkantströsslet.

Häll hälften av parfaiten i en plastfolieklädd brödform, ringla ett lager chokladsås, rör så att det blir spår av såsen.

Häll över resten av parfaiten och sedan det sista av chokladsåsen på toppen.

Frys i 4-5 timmar. Ta ut från frysen ca 20 minuter innan servering och toppa med resten av krokantströsslet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?