Italiensk citronpaj

En citronpaj som har det lilla extra. En italiensk paj med fyllning av färskost, citron, socker och ägg där kanterna från pajdegen viks över citronfyllningen. Njut!

cirka 8 portioner

Betyg (172 st)

Ingredienser

400 g pajdeg
mjöl till utkavling

Fyllning
250 g ricotta ost
250 g mascarponeost
1 citron, gärna obesprutad, saft och rivet skal
125 g Dansukker Strösocker
6 äggulor
6 äggvitor

Instruktioner

Kavla ut degen på mjölat bakbord så att den blir cirka 5 cm större än en form med 25 cm i diameter. Täck formen med degen, låt degen hänga ner över kanten.

Blanda samman de båda ostsorterna med citronsaft och –skal samt hälften av sockret och 5 av äggulorna.

Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa i ytterligare ett par minuter. Vänd ner äggvitesmeten i ostblandningen.

Häll fyllningen i formen och vik in kanten över fyllningen. Vispa upp äggulan och pensla kanten med denna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i 30 minuter. Ställ kallt i minst 2 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.