Italiensk citronpaj

Italiensk citronpaj

cirka 8 portioner
En citronpaj som har det lilla extra. En italiensk paj med fyllning av färskost, citron, socker och ägg där kanterna från pajdegen viks över citronfyllningen. Njut!
Italiensk citronpaj
Betyg (152st)

Ingredienser

400 g pajdeg
mjöl till utkavling

Fyllning
250 g ricotta ost
250 g mascarponeost
1 citron, gärna obesprutad, saft och rivet skal
125 g Dansukker Strösocker
6 äggulor
6 äggvitor

Kavla ut degen på mjölat bakbord så att den blir cirka 5 cm större än en form med 25 cm i diameter. Täck formen med degen, låt degen hänga ner över kanten.

Blanda samman de båda ostsorterna med citronsaft och –skal samt hälften av sockret och 5 av äggulorna.

Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa i ytterligare ett par minuter. Vänd ner äggvitesmeten i ostblandningen.

Häll fyllningen i formen och vik in kanten över fyllningen. Vispa upp äggulan och pensla kanten med denna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i 30 minuter. Ställ kallt i minst 2 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;