Kanelbullar med vaniljkräm

Ljuvliga kanelbullar fyllda med både kanelfyllning och vaniljkräm. En underbar bulle om du gillar det lilla extra.

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång  
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat 

Vetedeg
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, rumstempererat
75 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 tsk mald kardemumma
6-7 dl vetemjöl
1/4 tsk salt

Kanelfyllning
100 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 msk kanel 

Pensling
Ägg + salt + vatten

Garnering
Dansukker Svenskt Pärlsocker

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.
Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.

Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och låt vila i kylen.

Gör vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt sirap, kardemumma, smör och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.

Gör under tiden kanelfyllningen. Vispa ihop smör, brun farin strö och kanel.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på kanelfyllningen. Rulla samman och skär till ca 20 bullar.

Placera bullarna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper eller gör kanelbullar i långpanna. Placera då bullarna nära varandra i en bakform med bakplåtspapper så att de jäser ihop.

Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 220 °C. Pensla bullarna med ägg som är uppvispat med lite salt och vatten. Tryck ett hål med fingret i mitten av varje bulle och spritsa i vaniljkrämen. 

Strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?