Kolafylld choklad

cirka 25 stycken
Kolafylld choklad
Betyg: (21st)

Ingredienser

100 g ljus choklad

Kola
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk kakao

små folieformar

Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Glasera insidan av 25 små folieformar med chokladen. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker, florsocker och kakao i en glasskål som tål mikrovågsugn.

Koka smeten på 600 W i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad.

Du kan även tillaga kolan i en kastrull på spisen under omrörning i cirka 30 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker