Ingredienser
KÖRSBÄRSSYLT
500 g urkärnade körsbär
500 g Dansukker Syltsocker
1 ekologisk lime
1 tsk vaniljpasta
PAJDEG
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
225 g kallt smör
2 ekologiska äggulor
1 ekologiskt ägg
Instruktioner
1. SYLT: Koka upp körsbären tillsammans med Syltsocker, rivet limeskal och vaniljpasta på medelhög värme. Koka i c:a 5-8 minuter. Låt svalna helt.
2. PAJDEG: Blanda vetemjöl, Ekologiskt Rörsocker och Vaniljsocker i en skål eller matberedare. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop med mjölet. Tillsätt äggulorna och knåda tills degen går ihop. Platta till 2/3 av degen och slå in i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter. Gör detsamma med resterande 1/3.
3. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
4. Kavla ut den stora degen tills den är 0,5 cm tjock och klä en pajform (á 22 cm i diameter) med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Fyll pajformen med körsbärssylten.
5. Kavla ut den lilla degen tills den är 0,5 cm tjock och klä den över pajformen med körsbärssylten. Tryck till längs med kanten så de olika degstyckena sammanfogas. Skapa runda hål i pajen genom att trycka ner änden på en tyll och plocka upp degen med en potatissticka eller gaffel.
6. Pensla pajen med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Servera till uppvispat grädde eller en klick glass.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.