Lättbakad fil-limpa

Betyg (26 st)

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
1/2 dl vetekli
1 1/2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl Dansukker Brödsirap
6 dl filmjölk

Instruktioner

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen.

Häll upp i en stor form, ska inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda fil-limpan mitt i ugnen i 175° i ca 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.