Mousse på hallon och vanilj

Mousse på hallon och vanilj, på endast 4 ingredienser. Lätt att vispa ihop och otroligt gott. Bjud en vän på denna läckra hallonmousse.

4 portioner

Betyg (89 st)

Ingredienser

5 dl hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Dansukker Florsocker till garnering

Instruktioner

1. Koka hallonen till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna.

2. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Tillsätt vaniljsockret.

3. Vispa grädden. Var noga med att vispa den lätt eftersom moussen skär sig om grädden är för hårt vispad.

4. När hallon-gelatinblandningen börjar stelna är det bara att vända i den vispade grädden och ställa in i kylskåp, minst 2 timmar.

"Kula" upp moussen i glas eller på tallrikar. Garnera med resten av hallonen och florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.