Mousse på hallon och vanilj

Mousse på hallon och vanilj, på endast 4 ingredienser. Lätt att vispa ihop och otroligt gott. Bjud en vän på denna läckra hallonmousse.

4 portioner

Betyg (415 st)

Ingredienser

5 dl hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Dansukker Florsocker till garnering

Instruktioner

1. Koka hallonen till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna.

2. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Tillsätt vaniljsockret.

3. Vispa grädden. Var noga med att vispa den lätt eftersom moussen skär sig om grädden är för hårt vispad.

4. När hallon-gelatinblandningen börjar stelna är det bara att vända i den vispade grädden och ställa in i kylskåp, minst 2 timmar.

"Kula" upp moussen i glas eller på tallrikar. Garnera med resten av hallonen och florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.