Ingredienser
1 dl Dansukker EKO Socker
75 ml färskpressad apelsinjuice
100 g smör
100 g torkade aprikoser
50 g pekannötskärnor
5 3/4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
75 g äppelmos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C och förbered en bakform, cirka 20x25 cm med bakplåtspapper.
Värm upp socker och apelsinjuice i en kastrull tills sockret smält. Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite åt gången. Smält under omrörning och låt svalna lite.
Finhacka aprikoser och pekannötter och blanda med havregryn, mjöl och salt. Blanda tillsammans med sockerblandningen. Tillsätt äppelmos och blanda väl. Bred blandningen cirka 1 cm tjock i bakformen. Grädda i cirka 30 minuter tills den är gyllenbrun.
Ta ut från ugnen och markera 24 bars, cirka 3x6 cm var. Låt svalna och skär sedan eller bryt till bars. Förvara i en tät sluten förpackning.
Tips: Om du vill ha annan smaksättning kan du testa att tillsätta malda kanel, kardemumma, vaniljsocker eller rivet apelsinskal. Aprikoser och pekannötter kan bytas ut mot andra torkade frukter och nötter.
För veganska bars byt ut smöret med vegetabiliskt margarin.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!