Muslibars

Ca 24 stycken

PT55M

50 min + kyltid

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 dl Dansukker EKO Socker
75 ml färskpressad apelsinjuice
100 g smör
100 g torkade aprikoser
50 g pekannötskärnor
5 3/4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
75 g äppelmos

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C och förbered en bakform, cirka 20x25 cm med bakplåtspapper.

Värm upp socker och apelsinjuice i en kastrull tills sockret smält. Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite åt gången. Smält under omrörning och låt svalna lite.

Finhacka aprikoser och pekannötter och blanda med havregryn, mjöl och salt. Blanda tillsammans med sockerblandningen. Tillsätt äppelmos och blanda väl. Bred blandningen cirka 1 cm tjock i bakformen. Grädda i cirka 30 minuter tills den är gyllenbrun.

Ta ut från ugnen och markera 24 bars, cirka 3x6 cm var. Låt svalna och skär sedan eller bryt till bars. Förvara i en tät sluten förpackning.

Tips: Om du vill ha annan smaksättning kan du testa att tillsätta malda kanel, kardemumma, vaniljsocker eller rivet apelsinskal. Aprikoser och pekannötter kan bytas ut mot andra torkade frukter och nötter.

För veganska bars byt ut smöret med vegetabiliskt margarin.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.