Muslibars - Recept

Muslibars

Ca 24 stycken 50 min + kyltid
Muslibars
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 1 dl Dansukker EKO Socker
  • 75 ml färskpressad apelsinjuice
  • 100 g smör
  • 100 g torkade aprikoser
  • 50 g pekannötskärnor
  • 5 3/4 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 75 g äppelmos

Sätt ugnen på 175°C och förbered en bakform, cirka 20x25 cm med bakplåtspapper.

Värm upp socker och apelsinjuice i en kastrull tills sockret smält. Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite åt gången. Smält under omrörning och låt svalna lite.

Finhacka aprikoser och pekannötter och blanda med havregryn, mjöl och salt. Blanda tillsammans med sockerblandningen. Tillsätt äppelmos och blanda väl. Bred blandningen cirka 1 cm tjock i bakformen. Grädda i cirka 30 minuter tills den är gyllenbrun.

Ta ut från ugnen och markera 24 bars, cirka 3x6 cm var. Låt svalna och skär sedan eller bryt till bars. Förvara i en tät sluten förpackning.

Tips: Om du vill ha annan smaksättning kan du testa att tillsätta malda kanel, kardemumma, vaniljsocker eller rivet apelsinskal. Aprikoser och pekannötter kan bytas ut mot andra torkade frukter och nötter.

För veganska bars byt ut smöret med vegetabiliskt margarin.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;