Muslibars

Ca 24 stycken

50 min + kyltid

Betyg (2 st)

Ingredienser

1 dl Dansukker EKO Socker
75 ml färskpressad apelsinjuice
100 g smör
100 g torkade aprikoser
50 g pekannötskärnor
5 3/4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
75 g äppelmos

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C och förbered en bakform, cirka 20x25 cm med bakplåtspapper.

Värm upp socker och apelsinjuice i en kastrull tills sockret smält. Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite åt gången. Smält under omrörning och låt svalna lite.

Finhacka aprikoser och pekannötter och blanda med havregryn, mjöl och salt. Blanda tillsammans med sockerblandningen. Tillsätt äppelmos och blanda väl. Bred blandningen cirka 1 cm tjock i bakformen. Grädda i cirka 30 minuter tills den är gyllenbrun.

Ta ut från ugnen och markera 24 bars, cirka 3x6 cm var. Låt svalna och skär sedan eller bryt till bars. Förvara i en tät sluten förpackning.

Tips: Om du vill ha annan smaksättning kan du testa att tillsätta malda kanel, kardemumma, vaniljsocker eller rivet apelsinskal. Aprikoser och pekannötter kan bytas ut mot andra torkade frukter och nötter.

För veganska bars byt ut smöret med vegetabiliskt margarin.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.