Muslibars

Ca 24 stycken

50 min + kyltid

Betyg (3 st)

Ingredienser

1 dl Dansukker EKO Socker
75 ml färskpressad apelsinjuice
100 g smör
100 g torkade aprikoser
50 g pekannötskärnor
5 3/4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
75 g äppelmos

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C och förbered en bakform, cirka 20x25 cm med bakplåtspapper.

Värm upp socker och apelsinjuice i en kastrull tills sockret smält. Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite åt gången. Smält under omrörning och låt svalna lite.

Finhacka aprikoser och pekannötter och blanda med havregryn, mjöl och salt. Blanda tillsammans med sockerblandningen. Tillsätt äppelmos och blanda väl. Bred blandningen cirka 1 cm tjock i bakformen. Grädda i cirka 30 minuter tills den är gyllenbrun.

Ta ut från ugnen och markera 24 bars, cirka 3x6 cm var. Låt svalna och skär sedan eller bryt till bars. Förvara i en tät sluten förpackning.

Tips: Om du vill ha annan smaksättning kan du testa att tillsätta malda kanel, kardemumma, vaniljsocker eller rivet apelsinskal. Aprikoser och pekannötter kan bytas ut mot andra torkade frukter och nötter.

För veganska bars byt ut smöret med vegetabiliskt margarin.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.