Påsk-charlotte

cirka 12 portioner
Påsk-charlotte är en krämig tårta. Klä en form med rulltårta fylld med aprikosmarmelad och grädde. Fyll sedan formen med en kräm och skivade aprikoser.
Påsk-charlotte
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten

Fyllning till rulltårtan

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl aprikosmarmelad

Fyllning

  • 1 burk persikor
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla med olja. Häll på smeten och grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Strö lite strösocker på kakan och stjälp upp på ett papper.

Vispa grädden till fast skum och blanda i marmeladen. Bred fyllningen på kakan. Rulla samman. Skär i tunna skivor och klä botten och kanter på en springform, cirka 26 cm i diameter. Skölj persikorna i kallt vatten och låt rinna av. Skär i bitar och lägg i formen. Blanda grädde och gelésocker i en gryta och koka upp och låt koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan blandningen hälls i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Receptet är framtaget av

Dansukker