Ingredienser
3 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
Fyllning till rulltårtan
2 dl vispgrädde
1 dl aprikosmarmelad
Fyllning
1 burk persikor
6 dl vispgrädde
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla med olja. Häll på smeten och grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Strö lite strösocker på kakan och stjälp upp på ett papper.
Vispa grädden till fast skum och blanda i marmeladen. Bred fyllningen på kakan. Rulla samman. Skär i tunna skivor och klä botten och kanter på en springform, cirka 26 cm i diameter. Skölj persikorna i kallt vatten och låt rinna av. Skär i bitar och lägg i formen. Blanda grädde och gelésocker i en gryta och koka upp och låt koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan blandningen hälls i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.