Påskmakroner

Makroner eller macarons är spröda små bakverk med härlig fyllning. Baka dina egna påskmakroner gula med en härlig saffransfyllning.

ca 20 stycken

Betyg (9 st)

Ingredienser

100 g sötmandel
3 dl Dansukker Florsocker
3 äggvitor
1/2 dl Dansukker Strösocker
gul hushållsfärg

Fyllning
100 g Philadelphia cheese naturell
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 g saffran

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en styv marängsmet. Blanda försiktigt i mandel-florsockerblandningen. Färga smeten gul.

Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Det skall bli ca 40 kakor. Låt vila i 15 minuter innan de sätts in i nedre delen av ugnen i 150 °C och gräddas i ca 12-15 minuter.

Dra bakplåtspapperet från plåten till ett galler och låt kakorna svalna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen på hälften av kakorna.
Sätt på resterande kakor. Förvaras kallt. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.