Påskmakroner

Makroner eller macarons är spröda små bakverk med härlig fyllning. Baka dina egna påskmakroner gula med en härlig saffransfyllning.

ca 20 stycken

Betyg (9 st)

Ingredienser

100 g sötmandel
3 dl Dansukker Florsocker
3 äggvitor
1/2 dl Dansukker Strösocker
gul hushållsfärg

Fyllning
100 g Philadelphia cheese naturell
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 g saffran

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en styv marängsmet. Blanda försiktigt i mandel-florsockerblandningen. Färga smeten gul.

Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Det skall bli ca 40 kakor. Låt vila i 15 minuter innan de sätts in i nedre delen av ugnen i 150 °C och gräddas i ca 12-15 minuter.

Dra bakplåtspapperet från plåten till ett galler och låt kakorna svalna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen på hälften av kakorna.
Sätt på resterande kakor. Förvaras kallt. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.