Påskmakroner

Påskmakroner

ca 20 stycken
Makroner eller macarons är spröda små bakverk med härlig fyllning. Baka dina egna påskmakroner gula med en härlig saffransfyllning.
Påskmakroner
Betyg (9st)

Ingredienser

100 g sötmandel
3 dl Dansukker Florsocker
3 äggvitor
1/2 dl Dansukker Strösocker
gul hushållsfärg

Fyllning
100 g Philadelphia cheese naturell
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 g saffran

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en styv marängsmet. Blanda försiktigt i mandel-florsockerblandningen. Färga smeten gul.

Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Det skall bli ca 40 kakor. Låt vila i 15 minuter innan de sätts in i nedre delen av ugnen i 150 °C och gräddas i ca 12-15 minuter.

Dra bakplåtspapperet från plåten till ett galler och låt kakorna svalna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen på hälften av kakorna.
Sätt på resterande kakor. Förvaras kallt. 

Receptet är framtaget av

Dansukker

;