Ingredienser
6 äggvitor
1/2 g salt
5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk ättika
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
300 g valfri frukt eller bär
Instruktioner
Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Vispa ner 3/4 av sockret och fortsätt vispa tills det är en styv smet. Vänd i vaniljsocker, ättika och resterande socker.
Skär en cirkel ur ett bakplåtspapper, cirka 30 cm i diameter, som fuktas med vatten och läggs på en plåt. Sked upp marängen på papperet men spara en tom kant längst ut. Grädda mitt i ugnen i 100 °C i cirka 1 1/2 timme. Kakan skall vara torr utvändigt men seg inuti.
Tag bort papperet och låt kakan svalna på galler. Vispa grädden fast och lägg uppe på kakan precis innan serveringen. Garnera pavlovan med valfri frukt eller bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.