Pavlova

Pavlova är en form av marängtårta som går att variera i all oändlighet. Den både sega och frasiga marängbottnen går att förbereda en till två dagar innan servering. Toppa med grädde och dina favoritbär.

cirka 8 portioner

Betyg (260 st)

Ingredienser

6 äggvitor
1/2 g salt
5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk ättika
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
300 g valfri frukt eller bär

Instruktioner

Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Vispa ner 3/4 av sockret och fortsätt vispa tills det är en styv smet. Vänd i vaniljsocker, ättika och resterande socker.

Skär en cirkel ur ett bakplåtspapper, cirka 30 cm i diameter, som fuktas med vatten och läggs på en plåt. Sked upp marängen på papperet men spara en tom kant längst ut. Grädda mitt i ugnen i 100 °C i cirka 1 1/2 timme. Kakan skall vara torr utvändigt men seg inuti.

Tag bort papperet och låt kakan svalna på galler. Vispa grädden fast och lägg uppe på kakan precis innan serveringen. Garnera pavlovan med valfri frukt eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.