Pavlovatoppar med blåbärsmousse

Lyxiga pavlovatoppar med blåbärsmousse är en dessert som kan göras både vegansk och traditionell. Pavlovan och blåbärsmoussen smakar minst lika gott på både sätt.

8 bitar

ca 2 tim.

Betyg (30 st)

Ingredienser

Vegansk pavlova
1 1/2 dl kikärtsspad
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk majsstärkelse

Blåbärsmousse
200 g blåbär
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
3 dl växtbaserad grädde

Smaksatt socker
Blåbärssocker eller limesocker passar bäst

Instruktioner

Sätt ugnen på 100°C.

Sila bort kikärtorna så att endast spad återstår. Vispa upp spadet lätt och tillsätt sedan socker lite i taget, under fortsatt vispning. Höj hastigheten efter ett tag.

Vispa till en fast maräng och vänd ner vaniljsocker och majsstärkelse. Häll smeten i en spritspåse, spritsa ut 8 maränger på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar.

Gör under tiden blåbärsmoussen. Koka upp blåbär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ blandningen i kylskåpet 1-2 timmar, den ska vara helt kall.

Vispa grädden och vänd ner den kalla blåbärsgelén lite i taget, rör moussen jämn. Förvara i kylen, vispa upp innan användning för tjockare konsistens.

Gör ett litet hål i mitten av pavlovan. Spritsa eller skeda upp moussen i mitten av varje pavlova. Strö över lite smaksatt socker.

Tips! Vill du inte ha en vegansk dessert, använd 4 äggvitor, 3 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk majsstärkelse till pavlovan och vispgrädde i blåbärsmoussen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!