Pavlovatoppar med blåbärsmousse - Recept

Pavlovatoppar med blåbärsmousse

8 bitar ca 2 tim.
Lyxiga pavlovatoppar med blåbärsmousse är en dessert som kan göras både vegansk och traditionell. Pavlovan och blåbärsmoussen smakar minst lika gott på både sätt.
Pavlovatoppar med blåbärsmousse
Betyg (3st)

Ingredienser

    Vegansk pavlova

    • 1 1/2 dl kikärtsspad
    • 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3 msk majsstärkelse

    Blåbärsmousse

    • 200 g blåbär
    • 1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 3 dl växtbaserad grädde

    Smaksatt socker

    Sätt ugnen på 100°C.

    Sila bort kikärtorna så att endast spad återstår. Vispa upp spadet lätt och tillsätt sedan socker lite i taget, under fortsatt vispning. Höj hastigheten efter ett tag.

    Vispa till en fast maräng och vänd ner vaniljsocker och majsstärkelse. Häll smeten i en spritspåse, spritsa ut 8 maränger på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar.

    Gör under tiden blåbärsmoussen. Koka upp blåbär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ blandningen i kylskåpet 1-2 timmar, den ska vara helt kall.

    Vispa grädden och vänd ner den kalla blåbärsgelén lite i taget, rör moussen jämn. Förvara i kylen, vispa upp innan användning för tjockare konsistens.

    Gör ett litet hål i mitten av pavlovan. Spritsa eller skeda upp moussen i mitten av varje pavlova. Strö över lite smaksatt socker.

    Tips! Vill du inte ha en vegansk dessert, använd 4 äggvitor, 3 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk majsstärkelse till pavlovan och vispgrädde i blåbärsmoussen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;