Ingredienser
Vegansk pavlova
1 1/2 dl kikärtsspad
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk majsstärkelse
Blåbärsmousse
200 g blåbär
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
3 dl växtbaserad grädde
Smaksatt socker
Blåbärssocker eller limesocker passar bäst
Instruktioner
Sätt ugnen på 100°C.
Sila bort kikärtorna så att endast spad återstår. Vispa upp spadet lätt och tillsätt sedan socker lite i taget, under fortsatt vispning. Höj hastigheten efter ett tag.
Vispa till en fast maräng och vänd ner vaniljsocker och majsstärkelse. Häll smeten i en spritspåse, spritsa ut 8 maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar.
Gör under tiden blåbärsmoussen. Koka upp blåbär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ blandningen i kylskåpet 1-2 timmar, den ska vara helt kall.
Vispa grädden och vänd ner den kalla blåbärsgelén lite i taget, rör moussen jämn. Förvara i kylen, vispa upp innan användning för tjockare konsistens.
Gör ett litet hål i mitten av pavlovan. Spritsa eller skeda upp moussen i mitten av varje pavlova. Strö över lite smaksatt socker.
Tips! Vill du inte ha en vegansk dessert, använd 4 äggvitor, 3 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk majsstärkelse till pavlovan och vispgrädde i blåbärsmoussen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.