Pepparkakscookies med cheesecake

12 st

1,5 timme

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Cheesecakefyllning 
130 g färskost
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Pepparkaksdeg 
En halv deg av: Julpepparkakor

Instruktioner

Blanda snabbt ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen. Rör så lite som möjligt.

Använd 2 skedar och skopa upp 12 klickar cheesecakefyllning, så runda som möjligt på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen 1 timme.

Gör halva pepparkaksdegen enligt recept eller använd en färdig pepparkaksdeg.

Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme. Ta ut pepparkaksdegen ur kylen och dela till 12 bollar som väger ca 50 gram. Fyll varje boll med en klick fryst cheesecake och rulla rund. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ha mellanrum mellan kakorna.

Grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min.

Tips
Om degen väger 500 g, dela den då till 10 bollar (det finns pepparkaksdeg som väger 600 g).

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.