Plommonpaj

Ta vara på dina plommon och gör en utsökt plommonpaj. Gör ett pajskal, häll i mandelfyllning och tryck ner skivade plommon. Servera helst plommonpajen ljummen med vaniljsås.

cirka 10 portioner

Betyg (43 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajskal
125 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
2 msk vatten

Fyllning
150 g skalad sötmandel
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
3 dl creme fraiche
rivet skal av en halv citron, gärna obesprutad
1 l färska plommon

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman matfett, vetemjöl, socker och vatten till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga. Låt vila kallt i 30 minuter.

Mal mandeln. Blanda därefter samman samtliga ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Halvera plommonen och tag bort kärnorna. Tryck ner plommonhalvorna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 °C i cirka 30 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde till. Dofta över lite florsocker precis innan serveringen.

Plommonen kan ersättas av annan frukt eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.