Råttor

cirka 25 stycken
Dessa små, söta bakverk i form av råttor är roliga godsaker till Halloween. Gör råttornas ögon av lite glasyr och tryck fast en bit kolasnöre till svans.
Råttor
Betyg: (16st)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3/4 dl Dansukker Strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 75 g rumstempererat smör eller margarin
  • cirka 12 dl vetemjöl
  • 50 halva mandlar

Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och forma till en rulle som skärs i 25 bitar. Forma varje degbit till en råtta (droppe) som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Tryck fast två mandlar som öron i varje råtta. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Gör ögon av lite glasyr och tryck fast en bit godissnöre till svans.

Receptet är framtaget av

Dansukker