Rabarbergrottor

- Recept Frida Skattberg
Ljuvligt goda rabarbergrottor med hemkokt rabarbersylt.

Betyg (1117 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarbersylt
500 g rabarber
2.5 dl Dansukker Syltsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Rabarbergrottor
200 g rumsvarmt smör
1 dl Dansukker Strösocker
3.75 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1.5 dl rabarbersylt

Instruktioner

Rabarbersylt

1. Skölj och skär rabarbern i ca. 2-3 cm breda bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljsocker. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i ca. 10-15 minuter, rör om då och då. Mosa rabarbern lite när den blivit mjuk.
2. Häll upp på väl rengjord och värmetålig burk. Förslut med lock och låt svalna helt.

Rabarbergrottor
1. Börja med att sätta ugnen på 180°c över/undervärme och placera ut 20 stabila muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Gör en grop i varje degboll med t.ex. ett rundat träskaft av en slev och fyll sedan groparna med rabarbersylten. 
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.