Rullrån med lingonsmörkräm

cirka 20-25 stycken

Betyg (19 st)

Ingredienser

Rån
1 1/2 dl smält smör
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl vichyvatten eller vanligt vatten

Smörkräm
200 g smör, rumsvarmt
5 dl Dansukker Florsocker
3 msk lingonpulver eller lingonsylt
100 g färskost

Instruktioner

Rån
Rör ihop smör, socker och mjöl till en klumpfri smet, späd med vatten under tiden.
Värm rånjärnet, smörj första gången noga.
Lägg på cirka 1 msk smet i järnet, tryck ihop, grädda 1 – 3 minuter beroende på värmen.
Ta loss med en stekspade och rulla ihop snabbt.

Smörkräm
Vispa smöret tills det blir vitt. Tillsätt florsocker, lingonpulvret och färskosten.
Vispa ytterligare en liten stund.
Lägg krämen i en spritspåse och spritsa i ändarna på rullrånen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.