Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

10 portioner 1 timme
Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker är en av sommarens godaste bakelser. Den är enkel att baka och är en klassiker till kaffet. Garnera gärna rulltårtan med torkad lavendel och strösocker.
Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Jordgubbsmousse

    • 100 g jordgubbar
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 dl vispgrädde

    Rulltårta

    • 3 ägg
    • 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 2 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1/2 dl mjölk

    Garnering

    • 1 msk torkad lavendel
    • 2 msk Dansukker Strösocker

    Börja med jordgubbsmoussen. Mixa jordgubbar till en puré och koka tillsammans med gelésocker i ca 1 minut. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna helt.

    Vispa grädden och vänd ner den kalla jordgubbsgelén. Ställ i kylskåpet minst 1 timme.

    Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om.

    Bred ut smeten på en långpanna med ett bakplåtspapper, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

    Blanda under tiden lavendel och socker, strö ut på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd över den på det sockrade bakplåtspappret och låt svalna.

    Dra försiktigt bort pappret som rulltårtan bakats på och bre ut moussen jämnt över botten. Rulla ihop botten med hjälp av bakplåtspappret och ställ i kylskåpet innan servering.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker