Somrig cheesecake med citron och plommon

10 bitar ca 1,5 tim + 4 tim frystid
Somrig cheesecake med smak av citron och plommonkompott. En riktigt god cheesecake med gömd plommonkompott och smakrik digestivebotten! Smaka och njut!
Somrig cheesecake med citron och plommon
Betyg: (18st)

Ingredienser

    Botten

    • 8 st digestivekex
    • 40 g smör
    • 1/2 dl hel bovete

    Plommonkompott

    • 200 g plommon
    • 1/2 dl vitt vin
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 2 msk Dansukker Glykossirap

    Citroncheesecake

    • 3 äggulor
    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • 2 msk Dansukker Glykossirap
    • 1 msk citronsaft
    • skalet av 1/2 citron
    • 300 g färskost
    • 3 dl vispgrädde

    Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

    Gör plommonkompotten. Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa slät och låt svalna.

    Häll nästan all kompott i en silikon/ löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll resterande kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.

    Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronsaft och skal, färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

    Ta ut botten och kompotten ur frysen. Lägg botten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Lägg på kompotten på botten.

    Häll över nästan all citroncheesecake och bred ytan slät. Häll resterande cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 4 timmar.

    Ta bort formen och plastfilmen och dekorera citroncheesecaken med kompott, cheesecake och färska bär. Servera efter 15-20 minuter i rumstemperatur.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker