Spareribs och coleslaw - Recept

Spareribs och coleslaw

4 portioner
Grilla saftiga och kryddiga spareribs och avnjut med en krämig coleslaw kryddad med ingefära. Gör din marinad med aprikosmarmelad för extra goda spareribs.
Spareribs och coleslaw
Betyg (0st)

Ingredienser

ca 1 kg revben

Marinad
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk kinesisk soja
3 msk vinäger
3 msk olja
3 msk vatten
3 msk aprikosmarmelad
1 msk Colemans senapspulver

1 liter finstrimlad vitkål
1 dl majonnäs
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk mald ingefära
2 krm svartpeppar

Blanda samman socker, soja, vinäger, olja, vatten, aprikosmarmelad och senapspulver till marinaden. Pensla revbenen med marinaden och låt stå minst 1 timme i kylskåp innan de grillas. Grilla i cirka 10 minuter på varje sida. Grilla sedan revbenen på indirekt värme i ytterligare cirka 50 minuter.

Rör samman majonnäs, sirap, citronsaft, ingefära och svartpeppar. Blanda i vitkålen. Ställ i kylskåp till serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;