Spindelcookies

Läskigt goda spindelcookies. Ett enkelt men riktigt gott Halloweengodis. Baka dessa sega cookies och lägg på dumle, spritsa ben av choklad och gör ögon av strössel.

ca 45 stycken

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

150 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
75 g grovhackad blockchoklad
25 g hackade nötter

Dekoration
dumle
25 g mörk choklad
25 g ljus choklad
runt strössel

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°, varmluft.

Rör smör, rörsocker, sirap och ägg pösigt.

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Hacka choklad och nötter och vänd sedan ner i smeten.

Dela degen i cirka 45 bitar och rulla till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till bollarna.

Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter, ta ut och tryck ner en dumle i mitten på varje cookie. Grädda ytterligare 1 minut.

Hacka choklad och smält över ett vattenbad. Lägg chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål. När kakorna svalnat helt, spritsa ut ben från dumlen till kakans slut. Tryck försiktigt in två runda strössel som ögon på dumlen.

Ät och njut!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.