Ingredienser
Mördeg
125 g kallt smör
½ dl Dansukker Rörsocker Strö
3 dl vetemjöl
1 äggula
Citronpannacotta
6 dl vispgrädde
1 ½ dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk finrivet citronskal
Mascarponekräm
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
¾ dl Dansukker Florsocker
Lemoncurd och hackade pistagenötter
Instruktioner
Mördeg
Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smör, socker,och mjöl i en bunke till en smulig deg. Tillsätt äggulan och knåda snabbt ihop till en deg. Tillsätt ev några msk kallt vatten. Lägg i plastfolie i kylen 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar botten ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel och ställ i frysen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Grädda 10-15 minuter tills den är gyllene. Låt svalna.
Citronpannacotta
Koka grädde, gelésocker multi och citronskal ½ minut. Sila och häll i pajskalet. Ställ i kylen minst 3 timmar.
Mascaponekräm
Vispa ihop mascarpone, grädde och florsocker till en kräm. Bred krämen på tarten. Toppa med lemoncurd och pistage.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.