Toscakaka med nötter och kokos

En mjuk sockerkaka med ett härligt täcke av nötter och kokos blandat med sirap och grädde! Kan det bli bättre?

ca 8-10 bitar

PT55M

ca 1 timme

Betyg (24 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sockerkaka
100 g smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Toscasmet
75 g pistagenötter
75 g pekannötter 
50 g flagad mandel
50 g kokos 
75 g smör
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 1/2 msk vispgrädde
1 1/2 msk vetemjöl

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Smöra en springform, 21 cm i diameter. 

Smält smör och tillsätt mjölk. Vispa ägg och strösocker poröst. Vänd ner smörblandningen och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner. Rör till en jämn smet och häll ner i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Gör toscasmeten medan sockerkakan gräddas. Hacka pistagenötter och pekannötter och blanda tillsammans med flagad mandel och kokos. Ställ åt sidan.

Smält smör och tillsätt farinsocker, sirap, grädde och mjöl. Koka upp några minuter medan du rör om. Ställ kastrullen åt sidan och vänd ner nötblandningen.

Ta ut sockerkakan och bred försiktigt på toscasmeten. Sätt upp gallret högre i ugnen och grädda kakan i ca 10 min.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.