Ingredienser
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 g smält smör eller margarin
Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1/2 dl mjölk
Garnering
50 g rostad, flagad mandel
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda i det smälta matfettet.
Häll smeten i en smord långpanna, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C (175 °C i varmluft) i cirka 20 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull och koka upp. Bre krämen över kakan och strö på mandelflagorna. Skär i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.