Vaniljrutor

24 bitar
Vaniljrutor
Betyg: (63st)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 150 g smält smör eller margarin

Glasyr

  • 4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl mjölk

Garnering

  • 50 g rostad, flagad mandel

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda i det smälta matfettet.

Häll smeten i en smord långpanna, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C (175 °C i varmluft) i cirka 20 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.

Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull och koka upp. Bre krämen över kakan och strö på mandelflagorna. Skär i bitar.

Receptet är framtaget av

Dansukker