Knapriga pepparkakor

Finns det något godare än pepparkakor? Dessa är dessutom knaprigt goda och smakar underbart. Baka knapriga pepparkakor och njut av julens smaker.

cirka 200 stycken små

Betyg (4 st)

Ingredienser

300 g smör eller margarin
4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 dl vatten
1 msk mald ingefära
1 1/2 msk mald kanel
1/2 msk malda kryddnejlikor
1 msk bikarbonat
cirka 13 dl vetemjöl

Instruktioner

Smält smör, socker och sirap i en kastrull på spisen. Tillsätt vatten, kryddor och mjölet med bikarbonaten iblandad. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Låt degen vila i en plastburk eller väl inslagen i folie över natten i kylskåp. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut kakor med mått. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 6 minuter.

Om du istället för att smälta smör och socker rör det poröst får man möra pepparkakor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.