Ingredienser
Deg
200 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/4 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
100 g torkade aprikoser
1 1/2 dl vatten
1 dl Dansukker Syltsocker
Garnering
1/2 dl Dansukker Florsocker
Ett par droppar vatten
Instruktioner
Börja med att finhacka aprikoserna. Blanda aprikosbitarna och vatten i en kastrull och koka i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna.
Arbeta samman ingredienserna till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme. Rulla 32 kulor av en tredjedel av degen som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Platta till degkulorna och bred ut en klick av sylten i mitten. Resten av degen spritsas runt kanten på kakorna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 7 minuter.
Rör ut florsockret med lite vatten och bred glasyren på kakorna.
Den överblivna sylten smakar utmärkt till nybakade scones eller rostat bröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.