Glutenfria morotsmuffins med frosting
Morotsmuffins
2 ägg
1 1/2 Dansukker Svenskt Strösocker
125 g finriven morot
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 1/4 mandelmjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 tsk mald kanel
1 tsk psylliumhusk
1 1/4 dl rapsolja
Frosting
100 g naturell färskost
20 g smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Florsocker
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1tsk citronsaft
Skala och finriv morötterna.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda mjölmix, mandelmjöl, fiberhusk, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner det i äggblandningen.
Tillsätt oljan lite i taget i smeten under omrörning. Rör ner morötterna.
Häll upp smeten i muffins formar, fyll de till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna på ett galler.
Ta fram ingredienserna till frostingen. Vispa smör och färskost tills de blandat. Tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop till en fluffig smet med elvisp.
Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med tex. godis. Förvara i kyl.
- Recept Linda Filipsson - glutenfriakoket.se

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.