Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Plommongalette med mandelspån

Plommonmarmelad

Plommonkompott med apelsin

Plommonpaj

Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

Plommonsaft

Plommonpaj

Äppel- och plommonmarmelad

Plommonchutney

Visste du detta om plommon

Plommon (Prunus domestica) Det lär finnas cirka 2000 olika plommonarter i världen. Plommon kan vara gula, röda och violetta. Frukterna mognar under perioden augusti–oktober och har mycket kort hållbarhet. De flesta plommon äts färska eller i desserter men de ger även god saft och sylt/marmelad. Förr använde man ofta plommon som en medicinalväxt mot förstoppning.

Plommonmarmelad med mandel

Plommonkompott till ost

Kryddig plommonsylt

Gömda plommon

Sol på burk med plommon, persikor och aprikoser

Plommonmarmelad med vinbär

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!