Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Plommonpaj

Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

Plommonsaft

Plommonpaj

Äppel- och plommonmarmelad

Visste du detta om plommon

Plommon (Prunus domestica) Det lär finnas cirka 2000 olika plommonarter i världen. Plommon kan vara gula, röda och violetta. Frukterna mognar under perioden augusti–oktober och har mycket kort hållbarhet. De flesta plommon äts färska eller i desserter men de ger även god saft och sylt/marmelad. Förr använde man ofta plommon som en medicinalväxt mot förstoppning.

Plommonmarmelad med mandel

Plommonkompott till ost

Kryddig plommonsylt

Gömda plommon

Sol på burk med plommon, persikor och aprikoser

Plommonmarmelad med vinbär

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.