Inlagda
sommar-
grönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Sommarinläggning

Picklad rödlök med chili

Inlagda citroner

Inlagda grönsaker

Vitlöksgurka

Syltade cocktailtomater

Syltad lök

Inlagd rödkålssallad

3-dygns gurka

Picklad gurka

Syltad squash

Inkokta rödbetor

Vanliga frågor om inlagda grönsaker

Picklad innebär snabb inläggning i en mild lag med ättika, socker och vatten – perfekt för krispiga grönsaker med frisk syra. Inlagd görs ofta med starkare lag och är tänkt att hålla längre, ibland med konservering i åtanke.

En 1-2-3-lag är en klassisk lag för inläggning av grönsaker. Namnet syftar på blandningen:
1 del ättika (12 %), 2 delar socker och 3 delar vatten.

Ja, nästan alla! Gurka, morot, blomkål, rödbeta – bara fantasin sätter gränser. Anpassa lagen efter grönsakens karaktär.

Förvarad i tätslutande burk i kylen håller picklad rödlök i upp till 2–3 veckor. Smaken mognar redan efter ett par timmar.

För att inlagda grönsaker ska hålla längre är det viktigt att använda väl rengjorda, gärna steriliserade burkar. Häll lagen het över grönsakerna och förslut burkarna direkt för att minska risken för bakterier. Förvara svalt och mörkt – kylskåp är bäst. God hygien och rätt förvaring förlänger hållbarheten rejält.

Nej, frysen förstör både konsistens och smak. Förvara svalt och mörkt istället.

Inte alltid. Krispiga grönsaker picklas råa, medan rotfrukter och hårdare grönsaker kan förvällas lätt för bästa resultat.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.